perjantai 12. heinäkuuta 2013

Golfarin eväät

Taannoisesta eclecticistä ei jäänyt - omalla kohdallani - sen enempää kerrottavaa, joten siirrytäänpä seuraavaan aiheeseen... ;)

Ravitsemus yms. kiinnostaa minua tosi paljon ja golfin myötä syömiseen on tullut vielä hieman lisää asioita, joita pitää ottaa huomioon. (En kyllä todellakaan ole mikään ravitsemuksen ammattilainen enkä osaa antaa mitään maata mullistavia huomioita, mutta toivottavasti joku saisi tästä edes ideoita, mitä ottaa bägiin evääksi.)

Itse tykkään syödä golfkierroksella useasti, vähän kerrallaan: Ainakin itse jaksan alkuun pelata tosi hyvin, vaikka en söisikään mitään, mutta sitten jossain vaiheessa iskee mieletön väsymys, johon ei auta, vaikka söisi mitä. Siksi aloitan tankkaamisen riittävän ajoissa. :) Jos pelaan 18 reikää, syön ensimmäisen kerran  4 - 5 reiän jälkeen, seuraavan kerran klubilla yhdeksännen reiän jälkeen ja vielä takaysin puolivälissä 13 - 14 reiän jälkeen. Yhdeksän reiän kierroksen pelaan yleensä ilman mitään kummempia eväitä.

Juomista: vissyä ja urheilujuomaa. Pelkkää vettä en halua juoda, jottei elimistö laimene liikaa. Hellepäivänä minulla saatta 18 reiän kierroksella olla jopa yhteensä 3 litraa vettä ja 0,5 - 1 litra urheilujuomaa.


Banaaneja, myslipatukoita ja SiriPiri-glukoositabletteja. Taisi olla Pallon ja mailan välissä -blogi, josta alunperin luin glukoositableteista. Ne ovatkin tosi hyviä varsinkin kierroksen lopussa, sillä hetkellä, kun meinaa mieletön väsy iskeä. SiriPirejä saa pötköinä tai yksittäispakattuina pussissa. Tykkään itse noista kuvassakin olevista yksittäispakatuista: ne ovat tarpeeksi hygieenisiä, golfkentällä kun kädet eivät välttämättä ole kaikista puhtaimmat. Viimeaikoina, kun olen pelannut vain yhdeksän reiän kierroksia, olenkin silloin tällöin napsinut glukoosipastilleja kierroksen aikana.


Oma keksintöni on ottaa pieneen rasiaan kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä. Pienestä kiposta niitä voi kätevästi "hörppiä" eikä tarvitse syödä sormin - taas, katso edellinen kappale. ;)


Näiden lisäksi mukana on yleensä myös voileivät bägin kylmätaskussa kylmäkallen kanssa. Olen huomannut, että itsetehty voileipä pitää nälän parhaiten loitolla ja samalla säästää pitkän pennin, kun ei tarvitse joka kerta klubin kahvilasta ostaa jotakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti